Köttfärssås
800 gr köttfärs
3 vitlöksklyftor
Krossade tomater
Tomatpuré
Kryddor (t.ex. svartpeppar, oregano, salt, paprikapulver)
Man kan även ha i lök och champinjoner om man vill det =)
Bryn färsen i smör och rör med en trägaffel så den grynar sig.
(Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. )
Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka/sjuda utan lock 20-30 min.
Vitkålsspagetti
Ca 500 g strimlad vitkål
2 msk vatten
Salt
Svartpeppar
Skär vitkålen i långa, smala strimlor och stek dem i smör på låg värme. Krydda och tillsätt 2 msk vatten. Lägg på lock och låt eftersteka i ca 10 min. De ska inte vara helt mjuka.
Tadaaa! Najs va?!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar