Så! Jag har kommit upp med ett koncept som funkar asbra! Gör massa mat på en gång å ät samma mat tills det tar slut! Haha! Så idag blev det kåldolmar. Fast inte de gamla hederliga förstås. Massor med kolisar i å det vill jag ju såklart inte ha ;) Men jag kan ju såklart inte göra kåldolmar. Hittade dock lite LCHF-recept å gjorde en egen variant! Inget äckligt ris, ingen grädde, inget smör. Fan va folk ska peta i smör överallt! Blä... Så här blev det iaf:
Kåldolmar 4 port
- 1 st vitkålshuvud
- ½ blomkålshuvud
- 100 kokosfett
- 400 gram blandfärs (nöt/fläsk)
- 1 st purjolök
- 1 liten cremefrach
- salt
- peppar
Skär bort den hårda "bladnerven". Lägg en rågad matsked av färsblandningen på bladet och vik in sidorna först och rulla sen ihop till ett paket. Bryn ovansidan i smör. Lägg sedan kåldolmarna i en smörad ugnsform med skarven neråt. Toppa med en klick kokosfett. Ställ in i ugnen på 225 grader i 25minuter. Ös några gånger under tiden. Servera med lingon.
I ursprungsreceptet skulle man dels även ha i 2 ägg, men det missade jag. Om man vill ha i det så ska de i samtidigt som man drar ihop riset med färsen. Om man nu promt måste ha i de där jävla äggen (ja, jag grämer mig lite att jag missade en fin proteinkälla...). Aja, gör som ni vill med äggen ;)
Kan tillägga att jag precis insåg att "Kåldolmar" stavas med å och inte med o i början. Har just suttit å ändrat. Sämst. Jag har heller ingen aning om hur Cremefrach stavas. Fuck it, ni fattar vad jag menar.
Annie: Om du läser det här så e jag säker på att du kan byta ut färsen mot typ... Nåt vegetariskt. Typ... Äh, jag har ingen aning, köttoman som jag är ;)
Jag är säker på att Willys köper in genmanipulerade vitkålshuvuden... Seriöst! Den här ligger i en WOKPANNA! |
Här e de små liven |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar